Na operačním středisku linky 112 zazvonil telefon a ozvala se z něj pouze adresa, jméno ulice a číslo popisné. Dál už bylo jen ticho. „Z mapy, která znázornila pouze oblast volání, operátoři tísňové linky usoudili, že by se mělo jednat o ulici ve Štěnovicích,“ popsala mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.                            

Co se na místě děje, ale operátoři nevěděli. „Předali proto informace všem složkám IZS, policii, hasičům i záchranářům. Na místo vyslali i místní dobrovolné hasiče,“ vypočetla Jakoubková.

Hasiči našli na dané adrese ženu v bezvědomí. Kvůli zranění na noze utrpěla velkou ztrátu krve. „Poskytli jí první pomoc na základě pokynů od tísňové linky 155 včetně zaškrcení rány na noze a pečovali o ni, dokud se na místo události nedostavila záchranka,“ uvedla Jakoubková s tím, že záchranáři si zraněnou převzali a převezli ji do nemocnice.

„U tohoto případu se potvrdilo pravidlo, že nejdůležitější informace, která musí zaznít jako první, je oznámení místa události. Další podrobnosti o tom, co se na místě děje, jsou sice také podstatné, ale druhořadé. Pokud záchranné složky vědí, kam mají dojet, jsou schopné si poradit s jakoukoliv situací,“ dodala Jakoubková.

VIDEO: Plzeňským záchranářům blokoval linku nesmyslně blábolící muž, museli mu zablokovat číslo.