Zoufalá žena (45) zavolala v pátek večer na tísňovou linku domažlických strážníků. Oznámila jim, že spolykala prášky a chce tak skoncovat se životem. Přiznala, že je někde u Havlovic, kde přesně, ale neřekla.

Strážníci vyrozuměli policisty a ihned se rozběhla velká pátrací akce. „Zapojili se nejen domažličtí strážníci a policisté, ale také dopravní policisté, policisté ze Kdyně, domažličtí psovodi se služebními psy a kriminalisté,“ vypočetla policejní mluvčí Dagmar Brožová. Vzlétl dokonce i vrtulník.

„V sobotu ve dvě hodiny ráno byla akce přerušena s tím, že se bude pokračovat za světla v ranních hodinách,“ vysvětlila Brožová. Úspěšní byli zachránci až krátce před třetí hodinou odpolední, sebevražedkyni objevili mezi stromy v lese.

„Byla při vědomí a bez viditelného poranění. Policistům uvedla, že odešla do lesa, kde chtěla skoncovat se životem. Proto spolykala dvacet silných prášků na spaní a vypila rozmačkané muchomůrky červené s vodou,“ popsala Brožová s tím, že ženu zdravotníci ihned převezli do nemocnice.

Dalším dva sebevrahy se podařilo zachránit v Plzni. Na zastávce MHD na Doubravce vyhrožoval muž (32), že se zabije. „Strážníci ho předali přivolané policejní hlídce,“ uvedla mluvčí strážníků Jana Pužmanová s tím, že se podařilo nalézt i mladou dívku, o kterou se bála její matka.

„Dívka měla přímo před jejími zraky spolknout hrst léků. Před strážníky se snažila utéct, podařilo se ji dostihnout a po chvíli uklidnit. Svěřila se, že má psychické problémy, které souvisejí s opakovanými konflikty s matkou, u které bydlí,“ popsala Pužmanová s tím, že mladou ženu si převzali do péče záchranáři a převezli ji do nemocnice na Lochotíně.

VIDEO: Studenti zachránili sebevraha.

 

Fotogalerie
3 fotografie