Mladík, který se asi zhlédl ve svém slavném jmenovci hollywoodském herci, se nejspíše cítil jako akční hrdina a ujel proto v dubnu bez placení od čerpací stanice na Berounsku. Šílenou jízdou po dálnici D5 se snažil setřást policisty, projel zátarasem a jednoho policistu téměř přejel.

„Stačil jsem jen zvednout ruku, aby zastavil. Jenže to neudělal a já jen stěží uskočil. Vytáhl jsem pistoli a střelil do vzduchu. Trefit pneumatiku jsem se nepokoušel, byla tam další auta a nemohl jsem střílet a neměl jsem jistotu, že bych je neohrozil,“ popsal dálniční policista ze Svojkovic na Rokycansku.  

Mladíka zastavil až druhý zátaras u Stříbra na Tachovsku. Dálniční pirát skončil ve vazbě, plzeňský soud ho v srpnu poslal na 3,5 roku za mříže. „Nešlo o žádnou klukovinu,“ uvedla tehdy soudkyně Simona Kuboušková.

Jenže Christopherovi připadal verdikt příliš přísný. Odvolal se a Krajský soud v Plzni mu trest zmírnil na podmínku. Přidal ještě zákaz řízení a vyhoštění.

Šťastného mladíka, který český kriminál snášel velmi špatně, a dokonce se pokusil o sebevraždu, si ihned odvezli rodiče domů. Christopher přitom není žádné neviňátko, v Německu se zpovídal již z 22 deliktů.

VIDEO: S tímto autem ujel Christopher bez placení od benzinky.

Fotogalerie
4 fotografie