Muži hrozilo až desetileté vězení. Nakonec vyvázl s tříletým trestem, podmíněně odloženým na zkušební dobu pěti let. Soud Janu K. neuložil ani ochrannou léčbu, podle znaleckého posudku není deviant ani netrpí žádnou chorobou.

Kluky, kteří byli v pěstounské péči, Jan K. občas hlídal. Nejdříve je měl osahávat, pak s nimi zkoušel různé erotické hrátky. „Ptal se nás, jak by se nám líbil sex s chlapem, a jestli to nechceme zkusit,“ vypovídal mladší z hochů.

 

„Když jsme byli u něho, tak si většinou lehl ke mně na rozkládací gauč a zkoušel na mě ty erotické hrátky. Taky chtěl, abychom se spolu líbali. Většinou měl na sobě jen tričko a ponožky, trenýrky měl dole,“ popisoval.

Za sexuální uspokojení dostávali kluci odměny, hlavně alkohol a cigarety. „Také nám koupil mobily a počítač. Chodil s námi do bazénu a na výlety. Když to dělal se mnou, tak brácha byl většinou v té samé místnosti a pracoval na počítači,“ říkal starší hoch.

Jan K. se k činu částečně přiznal. „K ničemu jsem je ale nenutil. Měl jsem je rád,“ řekl. Rozsudek není pravomocný, státní zástupkyně si ponechala lhůtu na rozmyšlenou.