Incident se stal o víkendu za budovou okresního soudu v Domažlicích. Muž tam venčil psa své známé, když se k nim přihnal agresivní hafan. Ten se před tím vysmýkl z vodítka svému pánovi. „Zaútočil na psa, kterého venčil poškozený. Poškozený muž ve snaze svého psa ubránit jej chránil vlastním tělem,“ popsala mluvčí strážníků Věra Říhová.

S potyčky vyvázl pejskař s kousanci a krvácející ránou na hlavě. „Majitel útočícího psa své zvíře následně zpacifikoval a dostal opět pod kontrolu na vodítko,“ řekla Říhová s tím, že zraněný požádal majitele útočícího psa o kontaktní údaje.

„Ten odpověděl smyšleným jménem a z místa rychle odešel, aniž by muži nabídl pomoc či přivolání lékařské pomoci,“ dodala Říhová. Zdravotníky přivolali až strážníci.

Ti na místě zajistili výpovědi všech svědků a případ předali policistům. „Pátráme nyní po majiteli útočícího psa,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová s tím, že policisté uvítají svědectví všech, kteří by mohli pomoci zjistit, kdo je majitel agresivního zvířete.

VIDEO: V Teplicích pokousal pes roční holčičku.