Nehoda se stala v Plzni na Bílé Hoře v ulici 28. října poblíž autobusové zastávky v sobotu večer. „Ve směru od ulice Na Roudné k ulici Nad Priorem jel nezjištěný řidič s vozidlem Mercedes Benz černé barvy. Při průjezdu zatáčkou přejel do protisměru, kde došlo ke střetu s vozidlem tovární značky Peugeot šedostříbrné barvy,“ popsala policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Po této kolizi ale Mercedes nezastavil a pokračoval v jízdě. „Jel částečně v protisměrném jízdním pruhu, kde došlo ke střetu s vozidlem Renault Megane červené barvy,“ uvedla Hokrová s tím, že řidička renaultu jela v odstupu za peugeotem.

Renault odmrštil náraz mimo vozovku. „Vozidlo se otočilo a narazilo levým bokem do kmene stromu. Mercedes se vlivem nárazu otočil kolem své osy a zastavil na vozovce,“ řekla Hokrová s tím, že zraněnou řidičku renaultu a její malou dcerku odvezli záchranáři do nemocnice.

V mercedesu cestovali dva muži a žena, všichni ale svorně tvrdí, že neřídili! „Kvůli určení toho, kdo seděl za volantem, zajistili na místě policisté ve vozidle biologické stopy. Předběžně byly dělány dechové zkoušky u všech tří osob z mercedesu, všechny tyto výsledky byly pozitivní: žena a jeden muž nadýchali do jedné promile, druhý muž pak do 1,5 promile,“ popsala Hokrová.

Celková škoda se vyšplhala na částku 330 tisíc korun. Zraněná řidička z renaultu před jízdou alkohol nepila.

„Žádáme svědky nehody, aby se nám přihlásili na čísle dopravního inspektorátu v Plzni 974 325 256, nebo ať zavolají na linku 158 nebo se obrátí na nejbližší policejní služebnu,“ dodala Hokrová.

 Byli jste svědky nehody? Pište nám na tip@blesk.cz

Fotogalerie
5 fotografií