Vše začalo před třemi lety. Petr P. na internetové seznamce poznal Janu V. „Měl jsem menší domek u Dobřan na Plzeňsku. Jana mě přemluvila, ať ho prodám a nestěhuji se k ní do Vysočan u Boru na Tachovsku. Žila tam v sociálním bytě. Já to udělal a dům jsem za 650 tisíc korun prodal,“ řekl Petr.

Jenže teď vše zkazila jediná SMS zpráva. Tu Petrovi poslala Jana z Egypta, kde byla na dovolené. „Napsala mně něco v tom smyslu, sbal se a odejdi! Je konec. Musel jsem z bytu, kde je celé zařízení moje, pryč. Teď spím v autě různě po Plzni. Už jsem se chtěl i oběsit,“ rozplakal se Petr.

Marně se snaží pronajmout si byt. „Všude, kam přijdete, vám sice ukážou byt, ale vzápětí vám řeknou, že mají více zájemců. Jejich seznam musejí dát majiteli bytu a ten si vybere. A mně je přes šedesát a tak mě nikdo nechce. I když chodím do práce a vydělávám okolo 30 tisíc měsíčně, pronájem najít nemůžu,“ říká Petr.

Je přesvědčený, že se stal obětí podvodu. „Přepsal jsem na ni všechen majetek. Za peníze z prodeje domu jsem koupil za 130 tisíc korun chatu v Tachově, zaplatil 120 tisíc korun akontaci na nové auto a zbytek si Jana nechala. I svoji výplatu 30 tisíc korun měsíčně jsem nechal posílat na její účet,“ popisuje Petr.

A proč tohle vše udělal? „Strašně jsem se do ní zamiloval. Jsem po čtyřech by-passech a jedné mrtvici. Tvrdila, že kdyby se něco se mnou stalo, tak se o mě v nemoci postará. Já jí věřil. Jsem teď přesvědčený o tom, že měla vše předem promyšlené, jak mě o vše obrat,“ dodává Petr. 

„Policisté ze služebny v Boru přijali v polovině srpna od muže trestní oznámení o možném podvodu ze strany ženy (43). Následně vše předali tachovským kriminalistům. Ti se teď zabývají veškerými okolnostmi případu,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Chtěli jsme znát i vyjádření Jany V. Mužský hlas přes zvonek u vstupních dveří sdělil, že je v práci, a zavolal její dceru. 

Chtěli jsme znát názor vaší matky na tvrzení Petra P., že ho obrala. Byla byste ochotná Vy k tomu něco říci?

Rozhodně nebyla. My to teď řešíme s právníky. To se potom dozvíte víc.

Je pravda, že ho měla odkopnout přímo před svatbou?

Tak to opravdu není. Všechno to bude úplně jinak. Ještě budete všichni koukat a pan Petr P. také.

Kvůli objektivitě vám dáváme prostor k vyjádření. Je možné, že Petr P. byl z její strany (pozn. red. matky) podveden?

Hmm. Já k tomu nic říkat nebudu, ale určitě to budeme řešit. A ještě budete všichni koukat. A pan Petr P. také.

Je možné se vaší matkou setkat?

Určitě ne, teď ne.

Fotogalerie
5 fotografií