Blízcí měli o dívenku velký strach, zranění hlavy bylo v místech, kde je centrum zraku a řeči. Teď ale přišla dobrá zpráva, stav holčičky se lepší. „Už mluví a poznává lidi kolem. Každým dnem se to lepší. Jsme moc šťastní,“ řekl její táta Patrik Popik (26).

S dívenkou je v nemocnici babička, která na malou mluví, povídá jí pohádky. Doma na Klaudinku čeká sestřička Kájinka (7), která z hrozivé bouračky vyvázla s otřesem mozku. „Ona jediná zůstala po bouračce při vědomí, držela ostatní za ruce,“ řekla babička děvčat Žaneta Popiková. Rodina věří, že holčička na hrůzný zážitek zapomene.

Matka děvčátek Karolína Z. (26), která také byla s dalšími dvěma dospělými v nabouraném autě, se zotavuje z prodělaných operací. „Před časem jsme se sice rozešli, ale jako rodiče fungujeme dál. Ví, že se na mě může spolehnout. Já i obě naše rodiny jsme se semkly, postaráme se,“ řekl Patrik.

Rodinu podporují i lidé na sociální síti. Otci posílali od začátku vzkazy, ať se drží, že bude lépe. „Psali mi i neznámí lidé, že jsou se mnou. Jsem všem velmi vděčný. Každý rodič pochopí, že nic horšího než strach o život dětí není, já musím být silný pro dcerky,“ děkoval Patrik.

Felicie bez technické, ve které jeli tři dospělí a dvě děti z návštěvy zoo, se v úterý 22. srpna večer u Meclova na Domažlicku srazila s traktorem. Ten vjel na hlavní silnici z vedlejší. Traktorista (19) po nehodě říkal, že auto neviděl, prý nesvítilo. „Byly zajištěné žárovky z vozidla a proběhne zkoumání, zda během nehody svítily či nikoli,“ řekla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

VIDEO: Táta holčiček děkuje všem, kteří ho podporovali.

 

Fotogalerie
22 fotografií