„Děkuji všem, kteří se modlili za ty, co byli v autě, hlavně za moje děti. Moc si toho vážím, všem moc děkuju,“ uvedl Patrik na svém profilu. „Kájinka má slabý otřes mozku, ale pustí ji brzy domů. Klaudinka je po operaci hlavy, pořád v umělém spánku,“ přidal informaci s tím, že ostatní pasažéři z auta jsou při vědomí, utrpěli různé zlomeniny a mají za sebou operace. Později ještě doplnil, že  mladší dcerku přeloží na pokoj, kde s ní bude moci být jedna z babiček.

„Držíme palce, ať je vše v pořádku, a brzké uzdravení,“ přál Marek. „Celý den na vás myslím, hlavně na vaše holčičky. Jsem ráda, že jsou v pořádku a Klaudinka bude taky v pořádku. Musíte věřit,“ přidala Žaneta.

Policisté nyní čekají na znalecké posudky, které pomohou objasnit přesné příčiny nehody. „Při ohledání vozidla byly zajištěné také žárovky a proběhne zkoumání, zda během nehody svítily či nikoli,“ řekla Brožová.

Na místě se totiž spekulovalo o tom, že felicie, které jela po hlavní silnici, a z vedlejší jí zkřížil cestu traktor, neměla rozsvícená světla. Auto mělo navíc dva měsíce propadlou technickou kontrolu. 

Klaudinka utrpěla při úterní bouračce vážné poranění hlavy. Záchranáři bojovali o její život. „Bylo nutné zajistit dýchací cesty a připojit ji na umělou plicní ventilaci,“ popsal záchranář Robin Šín. Vrtulník ji pak přepravil spolu s její sestrou do Fakultní nemocnice v Plzni. Dnes přišla dobrá zpráva. „Měla by být mimo ohrožení života,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Při nehodě se v osobním voze zranilo celkem pět lidí, traktorista (19) vyvázl bez zranění. Alkohol policie nenaměřila ani u jednoho z řidičů.

Fotogalerie
19 fotografií