Bouračka se stala na hlavním silničním tahu z Plzně na hraniční přechod Folmava. „Na křižovatce u Meclova na Domažlicku nedal řidič traktoru přednost plně obsazenému osobnímu vozu,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Všech pět pasažérů z auta utrpělo zranění, dvě z nich byla vážná. „První dva pacienti byly děti ve věku přibližně osmi let. U jednoho z nich bylo nutné zajistit dýchací cesty a připojit jej na umělou plicní ventilaci, a to pro závažné poranění hlavy. Druhé dítě se středně těžkým poraněním dýchalo samo,“ popsal záchranář Robin Šín s tím, že oba malé pacienty, holčičky, přepravil na emergency do Fakultní nemocnice Plzeň záchranářský vrtulník.  

Tři dospělé převezly sanitky do nemocnic v Plzni a Domažlicích. „Jednu ženu (26) na chirurgii do Domažlic se středně těžkým poraněním dolní končetiny, druhá (25) utrpěla poranění hlavy, hrudníku a dolní končetiny, tu jsme předávali na emergency Fakultní nemocnice Plzeň,“ uvedl Šín s tím, že na plzeňském urgentním příjmu skončil i muž (35) s vážným poraněním břicha.

Záchranáři nehodu hodnotí kvůli většímu počtu zraněných jako mimořádnou událost. „Celkově zasahovaly dvě lékařské výjezdové skupiny, tři velké sanitky a letecká výjezdová skupina LZS, celkem tedy šest výjezdových skupin,“ dodal Šín. Příčiny nehody šetří policisté, silnice byla v místě nehody několik hodin uzavřená.

Fotogalerie
10 fotografií