Jen těžko si může normální člověk představit, co se honí hlavou dvacetileté ženě, která se devět měsíců místo příprav na radost z dítěte připravuje na jeho vraždu. Jen pár vteřin starou holčičku »matka« podle podezření policie umlátila paličkou na maso a ještě bodla do krku.

Z vraždícího amoku ji vytrhl přítel, který náhle přišel domů. Nic netušíc, že jeho partnerka právě porodila, jí zavolal sanitku. Bál se o její život, silně krvácela. Žena ještě stačila dítě na pokraji smrti pohodit do prádelního koše. Tam ho později našla policie a i přes veškerou lékařskou péči holčička zemřela jen pár hodin po svém příchodu na svět.

Zrůdu neodradí ani babybox

Zrůdné chování rodičky odsoudila i známá advokátka Klára Long Slámová, sama maminka malé holčičky. „Jak to, že babybox nezachránil tohle dítě? Asi proto, že babyboxy prostě nezachraňují děti. Ten, kdo zavraždí své dítě, je totiž zrůda a zrůdu od jejího odporného činu neodradí ani přítomnost babyboxu v jejím okolí,“ napsala na svém Facebooku.

Babyboxy přesto svou úlohu v záchraně nechtěných dětí mají naprosto nezastupitelnou. Nový život díky nim začalo už 158 dětí. Letos do babyboxu uložily matky, které dítě nechtěly, už 12 dětí.

Ztráta pudu

Jednáním ženy, kterou ve středu poslal soud do vazby, se budou zabývat i lékaři. Podle známého psychologa Karla Humhala se u ní mohla projevit těžká porucha mateřského pudu. „Tento pud je totiž u ženy podle výzkumů silnější než pud zachování vlastního života. Tady se buď porouchal, nebo vůbec nebyl,“ uvedl Humhal a dodal: „Ve hře může být i poporodní deprese. Může vypuknout z hodiny na hodinu.“

VIDEO: Mladou ženu podezřelou z vraždy novorozené holčičky poslal soud do vazby.