Aeroplán s parašutisty vzlétl z letiště v Líních v sobotu kolem 10:30. Poklidné dopoledne měl do té chvíle i Honza Koukolík (30). Byl doma, když v tom uslyšel velkou ránu. „Vyběhl ven, pak se vrátil do kuchyně, kde jsme zrovna snídali, a křičel, že na střeše je mrtvej paraglán, zavolejte záchranku,“ vypráví za syna otec Jiří Koukolík (72).

Honza pak běžel k sousedům, na jejichž střeše mladá žena bezvládně ležela, a vše jim řekl. Pak vyběhl nahoru přes půdu a parašutistku začal konejšit. „Viděl, že měla přeražený nos, obličej byl celý od krve a jen občas se pohnula. Vůbec nevnímala,“pokračuje pan Jiří. Sám je na syna pyšný, že jednal duchapřítomně. Záchranáři ženu ze střechy sundali a odvezli ve velmi vážném stavu do nemocnice v Plzni na Lochotíně.

Rodina, na jejíž dům dopadla, byla z události rozrušena. „Já v té době spal, byl jsem po noční. Byl to pro nás šok. Žije zde moje babička, které je přes osmdesát let, a je to z toho velmi špatná. Dům je z roku 1921 a právě to si myslíme, že nakonec mohlo být dobře. Naše stará střecha byla pro dopad měkčí, než kdyby byla z pálených tašek. Je v ní po pádu díra, kterou jsme s rodinnými příslušníky přikryli, kdyby pršelo,“ doplňuje Petr Průcha.

Fotogalerie
7 fotografií