Hrůzná nehoda se stala u Ostřetína na Plzeňsku. Opilci tady táhli za renaultem vůz fiat a přitom se přetrhl řetěz. „Tažené vozidlo se rozjelo a narazilo pravou přední částí do osmileté chodkyně,“ řekla policejní mluvčí Pavla Burešová.

Dívka byla ve skupince dětí z letního tábora, která tudy šla. Opilci zastavili, vystoupili z auta a vedoucím tvrdili, že zavolají záchranku. Jenže hovor s dispečinkem jen předstírali. Jeden vedoucí mezitím odváděl zbylé děti pryč, aby neviděly svou zraněnou kamarádku. Druhý vedoucí se sklonil k dívence a začal ji ošetřovat.

O oba opilce se tak nestaral. Vůbec ho nenapadlo, že oba muži se zachovají jako hyeny. Oba předstírali, že mluví s dispečinkem záchranky. Pomoc dítěti ale nezavolali, skočili do aut a z místa nehody ujeli. Sanitku holčičce tak zavolal jeden z vedoucích.

Mezitím se rozjelo pátrání po obou hříšnících. Ti jedno auto ukryli u kravína, druhé údajně v lese. Oba opilce dopadli místní lidé a předali je policistům. „Dívka nebyla ohrožena na životě. Převezli jsme ji na úrazovou ambulanci Fakultní nemocnice v Plzni,“ uvedl mluvčí krajské záchranky Martin Brejcha. Policisté případ vyšetřují.

Zjistili, že oba muži byli pod vlivem alkoholu. „Jeden řidič nadýchal 1,69 a druhý 0,29 promile. Test na omamné a psychotropní látky byl u obou negativní. Právní kvalifikaci jejich jednání ještě upřesníme,“ dodala Burešová. Dívka má podle informací Blesk. cz zlomenou ruku a bude záležet na tom, o jak vážné zranění půjde.

Fotogalerie
4 fotografie