Město ožije děním po celkem 14 dní v průběhu tří měsíců. Jako již tradičně zahájí festival divadelní představení v prostoru Mlýnské strouhy. „Zavítají tam žongléři, akrobati a pouliční umělci. Těšit se můžete i na pohádku pro děti. Pod širým nebem zahraje sedm souborů, každý den můžete vyrazit na dvě až tři představení,“ vypočetla mluvčí festivalu Dominika Antonie Skalová.

V sólovém vystoupení se představí dlouholetý člen  V.O.S.A. theatre, pro děti je nachystaná loutková pohádka Murgila a Zorila. V plzeňské premiéře se také představí Amanitas Fire Theatre s ohnivou show. Nový cirkus a akrobatické kousky přivezou Bratři v tricku, žonglérské duo v plzeňské premiéře zahraje Běžkařskou odyseu.

Od 11. do 20. srpna budou ve městě hrát hudební skupiny, diváci se dočkají i promítání filmů, výtvarného umění a autorské módy. První tři dny budou v Proluce a Šafaříkových sadech. Od pondělí 14. srpna se festival rozšíří k Brance a do venkovní zahrádky Zach’s Pubu, hrát se bude samozřejmě i na náměstí Republiky.

Součástí akce budou i Plzeň Fashion Days, dny autorské módy a designu. Food festival národnostních menšin Babylon na Plotně oživí Šafaříkovy sady. „Budou to dva dny ochutnávek jídel různých národů, doprovázené tanečními vystoupeními, módními přehlídkami, čtením pohádek pro děti a dalšími aktivitami,“ vypočetla Skalová.

Celé dění zakončí Festival polévky, který se bude konat v neděli 3. září v areálu Prazdroje. Celý program najdete na stránkách festivalu ZDE

 

Fotogalerie
8 fotografií