Rodinné neštěstí se stalo v novostavbách s luxusními byty mezi městskými čtvrtěmi Slovany a Černice. Z okna ve třetím patře tady v neděli po 21. hodině vypadl chlapec.

Ležel bezvládně pod okny domu a byl v bezvědomí. Desítky minut o jeho život přímo na místě bojovali záchranáři. Nakonec se jim ho podařilo stabilizovat tak, že ho mohli přenést a naložit do sanitky.

„Za soustavného oživování jsme chlapce odvezli na Emergency Fakultní nemocnice v Plzni. Jeho stav byl kritický a dítě bylo bezprostředně ohroženo na životě,“ řekl mluvčí záchranky Martin Brejcha.

Za necelé tři hodiny ale přišla ze špitálu smutná zpráva. Hoch před půlnocí zemřel. „S ohledem na rodinu a na věk zemřelého dítěte nebudeme k případu poskytovat žádné další informace,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Co se přesně na místě stalo, teď šetří policie. Jestli byli rodiče v době chlapcova pádu doma, se nepodařilo zjistit. Dům s luxusními byty je novostavba v lokalitě, kde bydlí majetnější lidé a dovnitř se nikdo cizí nedostane. Nikdo z lidí žijících v domě o neštěstí mluvit nechtěl.

VIDEO: Podívejte se na jiný případ vypadnutí dítěte z okna: