Incident v jednom z plzeňských barů, kde mladí Poláci halekali jak na lesy, vyřešili strážníci ještě domluvou. Mladíci totiž slíbili, že se uklidní, budou sekat dobrotu a půjdou se domů vyspat.

Jenže to nezvládli. Smršť panáků, kterými zapíjeli zdraví právě narozeného potomka jednoho z nich, neustáli. Cestou z baru začali vyvádět tak, že znechucení občané na ně zavolali hlídku městské policie.

Dvojice totiž v celé ulici mlátila a kopala do vchodových dveří a vulgárně nadávala. „Když strážníci dorazili na místo, tak jeden z mužů právě močil na dveře jednoho z domů. Vzápětí začal být na hlídku vulgární, poté napřáhl ruce s úmyslem udeřit jednoho ze strážníků,“ popsala mluvčí strážníků Veronika Kuchynková.

Protože se hlídce agresivního opilce nedařilo zklidnit, dostal na ruce želízka. „Jeho kamarád na hlídku stále pokřikoval vulgarismy a snažil se vměšovat do zákroku. Nakonec řekl, že si vyšli zapít potomka a jsou veselí, ale u nich se to tak může, tak ať je necháme být,“ popsala Kuchynková.

Oba opilci dostali dýchnout, přístroj ukázal hodnotu téměř dvě promile. „Jelikož budili veřejné pohoršení a jevili známky značné opilosti, byli převezeni na záchytnou stanici,“ dodala Kuchynková s tím, že po vystřízlivění se budou oba muži zpovídat ze svého jednání přestupkové komisi.

VIDEO: Polonahý opilec v Praze strážníka rovnou pokousal.

Fotogalerie
3 fotografie