Na čtyřproudové silnici u parkovacího domu Rychtářka tady řidič osobního vozu VW Polo srazil dvě děti. Původní informace hovořily o tom, že byly ve věku 5 a 7 let. Poté, co policisté zjistili totožnost dětí, vyšlo najevo, že šlo o chlapce ve věku 7 a 12 let.

S těžkými zraněními je záchranáři převezli na emergenci Fakultní nemocnice v Plzni na Lochotíně. „Při příjezdu sanitky na místo byly v bezvědomí a ve velmi vážném stavu jsme je převáželi do nemocnice,“ řekl mluvčí krajské záchranky Martin Brejcha. Lékaři ale už dětem nedokázali pomoci a po několika hodinách oba chlapci zemřeli.

Podle informací Blesk.cz jde o bratry vietnamské národnosti, které jejich matka vychovávala sama. Jak se nehoda stala, teď vyšetřují policisté. Spekuluje se o tom, že chlapci přebíhali sami čtyřproudovou silnici. Jestli to bylo na přechodu pro chodce, nebo mimo něj, je předmětem vyšetřování policie.

Policisté si již vyžádali kamerové záběry z městského kamerového systému.  Ty odhalily, že světelná signalizace v době nehody fungovala.

„Případ si od dopravních policistů převzali kriminalisté. Řidič VW se zhroutil a zatím jsme ho nevyslechli. Vzhledem k věku zemřelých dětí nebudeme poskytovat k případu žádné informace,“ uvedl policejní mluvčí Jan Koželuh.

Fotogalerie
12 fotografií