Obyvatelé Staňkova si sice pochvalují, že obchvat z obce odklonil dopravu, a tak mají klid, když ale usedne za volant opilá řidička, dějí se věci. Ani hlavní široká silnice ženě nestačila, přerazila autem dopravní značku a napasovala vůz do cizích vrat.

Žena za volantem Seatu Altea totiž nezvládla místní levotočivou zatáčku. „Vyjela vpravo mimo vozovku, kde narazila do dopravního značení,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová. Vodicí tabule náraz auta neustála a skončila v trávě.

Auto vychýlené ze směru jízdy pak už neměla řidička šanci zvládnout. „Byla odražena za levou krajnici, kde nabourala do oplocení domu,“ řekla Brožová. V cizích vratech tak její opilecká jízda skončila.

Když k nehodě dorazili policisté, dali ženě dýchnout. „Odborné měření elektronickým přístrojem ukázalo pozitivní výsledek, a to 2,13 promile,“ vysvětlila Brožová.

Řidičku policisté odvezli na lékařské vyšetření spojené s odběrem krve. Celková škoda se vyšplhala na 65 tisíc korun. „Je podezřelá pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky a dále se případem zabýváme,“ dodala Brožová.

VIDEO: Strážníci načapali opilou řidičku v zákazu vjezdu.

Video
Video se připravuje ...

Pila a řídila. Strážníci načapali řidičku, když vjela do zákazu vjezdu. Městská policie hlavního města Prahy

Fotogalerie
4 fotografie