Karambol odstartovalo prudké brždění auta, které ve směru od Horšovského Týna jelo před náklaďákem Iveco. Jeho řidič (48) viděl, že zabrzdit nestihne, přejel proto do protisměru. „Tam se bočně střetl s protijedoucím vozidlem tovární značky Dacia,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Řidiče (56) dacie, který jel od Semošic, náraz vychýlil z dráhy a naboural návěs dalšího náklaďáku. „Vozidlo narazilo do levé zadní části návěsu nákladního vozidla Volvo. To jelo za nákladním vozidlem Iveco,“ popsala Brožová.

A aby to nebylo málo, odrazila se dacia od návěsu a srazila na zem motorkáře (35), který zastavil za volvem. „Motocyklista po střetu upadl na komunikaci a utrpěl zranění,“ dodala Brožová s tím, že motorkář skončil v nemocnici.

Muži ještě před příjezdem záchranářů poskytl první pomoc Marek. Ten je známý jako »anděl z BMW«. Při své práci často cestuje a pokaždé, když se ocitne u dopravní nehody, nezaváhá ani chvíli a hned zraněným pomáhá.

Policisté dali všem účastníkům nehody dýchnout, alkohol nepil před jízdou žádný z nich. Celková škoda se vyšplhala na více jak čtvrt milionu korun. „Na vozidle Iveco byla vyčíslena na 40 tisíc, na dacii na 90 tisíc, poškození návěsu je ve výši 50 tisíc a motorka má škodu za 100 tisíc korun plus pět tisíc na helmě motorkáře,“ zakončila Brožová. Nehodu šetří domažličtí dopravní policisté.

Fotogalerie
5 fotografií