Žákyně páté třídy ve školní lavici moc času nestrávila. „Od začátku školního roku dívka zameškala 618 vyučovacích hodin, z toho 383 hodin bylo neomluvených,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Matka se stále horším prospěchem své ratolesti ale vůbec netrápila. „Řádně neomlouvala její nepřítomnost na vyučování, se školou nespolupracovala, nedocházela na třídní schůzky a nezajímala se o prospěch a chování své dcery,“ vypočetla Brožová. Matku příliš neznepokojoval ani zdravotní stav děvčete.

Škola ženu přitom na neomluvené hodiny dcery opakovaně upozorňovala, stejně tak i městský úřad. Marně, matka to nijak neřešila. Přitom ji za ohrožování výchovy dítěte již jednou potrestali. „Trestním příkazem Okresního soudu v Domažlicích byla pro stejný trestný čin odsouzena již v prosinci 2016,“ doplnila Brožová s tím, že teď ženě hrozí až pět let za mřížemi.

VIDEO: Nevýchova a nezájem rodičů může mít fatální následky. Podívejte se na drsné video z Třebíče. Osmák tu zbil dívku, která se v bitce zastala kamaráda.