Policisté k loupeži, která se odehrála v obchodě s oděvy v centru Plzně v pondělí pár minut po poledni, uvolnili první informace. Vše začalo tím, že do provozovny vstoupil starší muž a chtěl po prodavačce hotovost. „Sdělil, že si jde po předchozí dohodě s majitelem provozovny vyzvednout peníze,“ uvedla policejní mluvčí Hana Štefflová.

Žena za pultem tomu ale neuvěřila a peníze odmítla předat. „Muž proto sáhl pod bundu, držel ruku pod oděvem a trval na jejím vydání. Mužovo chování na ženu zapůsobilo výhrůžně, proto z obavy o své zdraví a život peníze nakonec vydala,“ popsala Štefflová.

Lupič tak shrábnul skoro 20 tisíc korun a z obchodu zmizel. „Jednalo se o staršího prošedivělého muže, který byl oblečen do tmavých džín a tmavé jarní bundy. Hovořil plynně česky bez vady řeči,“ dodala Štefflová.

Na místo okamžitě vyjeli policisté, kteří ihned začali po lupiči pátrat. Z přilehlých obchodů si vyžádali kamerové záznamy. „Jednání jsme kvalifikovali jako zvlášť závažný zločin loupež, za který mu v případě vypátrání a pravomocného odsouzení hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi,“ řekla Štefflová.

Fotogalerie
14 fotografií