Oheň v plechovém kontejneru s chemikáliemi znamenal poplach pro hasiče ze stanic Košutka, Slovany i Střed a také doubravecké dobrovolné hasiče. „Požár byl nahlášený v Zábělské ulici u železničního tunelu plánované trati,“ uvedla mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Na místě museli hasiči nejdříve začít s ochlazováním pláště kontejneru. „Následně v něm pomocí speciálního hasicího zařízení Cobra vytvořili malý otvor a jím oheň uhasili, aniž by sami museli vstoupit dovnitř a vystavit se tak možnému nebezpečí,“ vysvětlila Jakoubková.

Cobra totiž umí vyvrtat do různých materiálů malý otvor, kterým se do prostor, kde hoří, vžene vodní mlha. Následné otevření vstupních dveří pak již hasiče neohrozí. Po uhašení požáru tak mohli hasiči kontejner otevřít a zkontrolovat nádoby s chemikáliemi. „Žádná nebyla při požáru poškozena,“ dodala Jakoubková.

Hořet začalo nejspíše od zářivky v důsledku technické závady. Škody způsobené ohněm vyčíslili hasiči na 50 tisíc korun, uchráněné hodnoty se pak odhadují na 80 tisíc.

Fotogalerie
6 fotografií