Na agresivního opilce na nádraží upozornili strážníky cestující. Strážník operačního střediska vyslal na místo ihned jednu z hlídek. Ta výtržníka našla v jednom z tamních obchodů, když obtěžoval obsluhu.

„Nechtěl prodejnu dobrovolně opustit. Ale pak si nechal říct a odešel. V hale si ale všiml druhé hlídky, která na místo také dorazila. Přistoupil k jednomu ze strážníků a vztáhl ruku na jeho opasek. Chtěl se prát,“ popsala začátek zásahu mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Strážníci se muže snažili zklidnit. To se jim ale nepovedlo. „Naopak. Jeho agresivita stoupala a vygradovala tím, že se pokusil strážníka znovu napadnout. Proto musely být proti němu použity donucovací prostředky,“ líčila Pužmanová. Strážníci muže povalili na zem a nasadili mu na ruce želízka.

„Během zákroku se útočníkovi podařilo utrhnout rukáv z kombinézy zakročujícího strážníka, poranit mu ruku a sám utrpěl drobné zranění, které mu záchranáři ošetřili,“ dodala Pužmanová s tím, že ošetření musel vyhledat i napadený strážník. Případ si převzala Policie ČR.

VIDEO: Útoky na nádražích nejsou ničím výjimečným. Nedávno se v Brně na několik hlídek vrhlo zhruba dvacet bezdomovců.

Video
Video se připravuje ...

Masivnímu útoku bezdomovců čelili ve čtvrtek večer brněnští strážníci u hlavního nádraží. Městská policie Brno