Ferdík je malé, nezbedné štěně, kříženec jezevčíka a jack russel teriéra, které má milující majitele Libuši Sittovou a Petra Pažouta. S těmi žije na statku u Krasíkova na Tachovsku. Jako každé zvídavé mládě si hraje s dětmi a vítá návštěvy, které se ve dvoře zastaví.

Jenže jedněm lidem se líbil až tak, že ho majitelům sebrali a odvezli si jej neznámo kam. „My i ostatní návštěvníci jsme si všimli, že se o Ferdíka zajímal pár ve věku kolem padesáti let. Pejsek spal na židli uvnitř a oni si u nás chtěli koupit sýry. Mazlili se s ním a já ho pak pustil ven. Na chvíli jsem ho ztratil z očí a najednou koukám, že je pryč,“ vzpomínal Petr Pažout.Pejsek prostě zmizel. „Prohledali jsme celý statek, ale nikde nebyl. Večer jsme se podívali i na záznamy z kamer. Bylo tam, jak se s ním ti lidé venku mazlí, pak vstali a pes už nikde nebyl. Museli si ho naložit do auta a odvézt s sebou. Tím, že neparkovali ve dvoře, neměli jsme ale jejich značku,“ popsala majitelka štěněte Libuše Sittová.

Rodině malý nezbeda moc chyběl a za žádnou cenu ho nechtěla nechat v rukou zlodějů. „Patří k nám. A ať už pohnutky těch lidí byly jakékoli, nemohli jsme dopustit, aby se k nám Ferdík nevrátil. Nechápu, jak vůbec může někdo někomu ukrást psa, vždyť je to přece živý tvor,“ řekl Pažout s tím, že okamžitě rozjeli velkou pátrací akci prostřednictvím sociální sítě a uvědomili i policii.

Informace o ztraceném štěněti sdílely tisíce lidí. Zoufalý majitel nabídl dokonce za tip, který by vedl k vrácení Ferdíka zpět domů, motorku. „Nabídl jsem za zprávu, která by nám ho pomohla vrátit, motorku. Motarda po generální opravě i s papíry. Ferdík pro nás má větší cenu,“ vysvětlil Pažout. Motorka má přitom hodnotu několika desítek tisíc.

To, že se o osud malého psíka začaly zajímat tisíce lidí, mělo úspěch. Zloději ho vrátili! „Všechno se to seběhlo ráz na ráz. Před areálem bouchly dveře od auta, pak zapískaly gumy, a než muž doběhl k bráně, už mu Ferdík běžel naproti. Jsme šťastní, že mu nikdo neublížil a že ho máme zpátky,“ zakončila Libuše Sittová s tím, že všem lidem, kterým nebyl osud jejich štěněte lhostejný, velmi děkuje.
Fotogalerie
8 fotografií