Znechucení občané volali strážníky k obchodnímu centru Plaza v Radčické ulici u centra města. Řádně nametený Bulhar (36) tady od kolemjdoucích žebral cigarety a v mezičase zvracel do odpadkových košů. „Když mu hlídka, která kvůli němu na místo dorazila, dala dýchnout, nestačila se divit. Přístroj na měření hladiny alkoholu v dechu ukázal hodnotu 3,89 promile,“ popsala mluvčí plzeňské městské policie Jana Pužmanová.

Další opilec, strážníkům již notoricky známý bezdomovec (39), se povaloval na chodníku jen o pár desítek metrů dál, v sadech Pětatřicátníků. Nadýchal 3,3 promile a sám nebyl schopný se postavit ani udržet na nohou.

To alkoholem zmožený Slovák (46) se strážníkům rozhodl ulehčit práci a ustlal si přímo ve vnitrobloku u záchytky. „Pro silnou opilost ho nohy neunesly, na otázky strážníků nezvládal odpovídat a jen gestikuloval,“ uvedla Pužmanová. Hlídka ho tedy pár metrů poponesla a předala, stejně jako ostatní opilce, do laskavé péče protialkoholní záchytné stanice.

A na záchytce skončila i jedna žena (38), která nezvládla panákovou smršť na narozeninách kamaráda. „Neušla pozornosti hlídky na náměstí Republiky, kde na chodníku vedle katedrály vykonávala malou potřebu,“ řekla Pužmanová. Žena následně strážníkům přiznala, že jí alkohol zrovna dvakrát nesedl. „Hodnota naměřené hladiny alkoholu v dechu se u ní při dechové zkoušce vyšplhala na 2,57 promile,“ zakončila Pužmanová.

VIDEO: Podívejte se, co s některými lidmi dokáže alkohol udělat.

Video
Video se připravuje ...

Opilci v akci… /Youtube/ - Čtenář Blesk.cz