Kompletní pěstírna byla v jednom z činžáků v Barrandově ulici. „Dva muži v pronajatém obydlí přechovávali zařízení pro indoorové pěstování rostlin druhu cannabis. Ty pěstovali ve dvou tak zvaných pěstebních stanech umístěných v místnostech,“ popsala policejní mluvčí Hana Štefflová.

Amatérští zahradníci pojali pěstování omamných rostlinek zodpovědně. Policisté u nich našli i několik odborných publikací zaměřených na pěstování konopí. „Dále jsme na místě našli i další předměty potřebné k pěstování konopí, řady nádob  a také 330 vzrostlých rostlin o výšce od 10 do 80 centimetrů, množství sušiny i rostlinného odpadu,“ vypočetla Štefflová.

Láskyplná péče o zelené rostlinky mužům asi i dobře vynášela. Policistům totiž jeden z nich vydal plynovou pistoli a 99 tisíc korun v hotovosti.

S další sklizní se ale mohla dvojice rozloučit „Policisté ji zajistili pro účely trestního řízení, navíc nyní budou oba muži čelit obvinění ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ doplnila Štefflová. 

VIDEO: Podívejte se na drogový zátah v klubu v Praze.

Video
Video se připravuje ...

Aby mohl prodávat drogy, založil si klub: Po sedmnácti letech ho policisté zadrželi. Policie ČR

 

Fotogalerie
7 fotografií