Vše začalo tím, že mladík v diskuzní skupině Plzeňáci na Facebooku nabídl ke koupi marihuanu. Napsal toto: „Lidi, nechcete někdo weed potřebuju se toho zbavit, proto 150 Kč/g. P.S.: Nejsem deeler, takže debilní komenty si nechte, kdo by měl zajem, pište.“

Mezi lidmi tato zpráva vzbudila samozřejmě ohlas. Jedni se mu vysmívali, jiní mu přáli brzký pobyt v policejní cele. „To si piš, že brzo se ti ozve zájemce z řad PČR. Ty seš fakt kretén,“ psal jeden z diskutujících. A na jeho slova brzy došlo.

„Policie monitoruje internet a také sociální sítě. Jeden z policistů při své práci tento inzerát objevil,“ řekla tisková mluvčí Hana Štefflová. Muž zákona v civilu si s amatérským dealerem smluvil schůzku u čerpací stanice na konečné tramvaje v městské části Lochotín.

Na domluvené místo přišel mladík ještě s kamarádem. Místo peněz za drogy ale oba dostali pouta a skončili na zemi. Než se stačili vzpamatovat, už seděli v policejních autech a strážci zákona s nimi odjížděli na služebnu.

„S mladíkem jsme zahájili úkony trestního řízení pro přečin nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy,“ dodala Štefflová. Dealerovi teď hrozí až pět let vězení.

Další experti

Póza před kamerou

Podobným hlupákem byl lupič, který přepadl hernu v Podbořanech. Vůbec se nesnažil zakrýt obličej a producíroval se před bezpečnostními kamerami. Když mu majitel otevřel, vytáhl pistoli, spoutal ho, ukradl peníze a utekl. Oko kamery ho ale zachytilo, když přicházel a vstupoval do dveří. Záběry byly zdařilé.

Zíral do čočky

Další zloděj pitomec. Přesně to byl mladík, který kradl bezpečnostní kamery v Praze. Aby se k nim dostal, přitáhl si na místo popelnici nebo vylezl na záda někomu, kdo mu pomáhal. Při demontáži kamery pak do ní vyjeveně zíral a vyplazoval jazyk.

Stejné oblečení

Se zbraní v ruce přepadával čerpací stanice v Horních Počernicích. Na kontě jich měl pět. Myslel si, že je nepostižitelný, a policisté o něm i říkali, že je „postrach benzinek“. Jenže strážcům zákona neunikl a svou hloupostí jim ulehčil práci. Udělal totiž velikou chybu. Na akce se vždy vydával pořád ve stejném oblečení.

Hlupák z USA

Mladík (18) v USA vytáhl zbraň na řidiče taxíku v okamžiku, kdy u vozu stál policista. Ten když slyšel šoféra říkat »prosím, nezastřelte mě« a »má u mé hlavy zbraň«, nelenil a lupiče vytáhl z auta. Celý incident v taxíku navíc natočila kamera umístěná na přístrojové desce řidiče.

Hromada marihuany

Moc moudra nepobrali ani drogoví dealeři v britském Birminghamu. Skončili za mřížemi poté, co se dva členové gangu nechali vyfotit s velikou hromadou marihuany, a navíc s balíkem peněz. Inkriminované fotografie si nechali v mobilu. Už bručí v kriminále. Dostali tresty devět až 13 měsíců.

Ukradli zajíce

Jedním z nejnovějších exotů mezi zloději je muž (31), který na konci března ukradl plyšového zajíce v garážích nákupního centra v Nových Butovicích v Praze. Zajíc za 14 tisíc byl u výjezdové závory jako velikonoční dekorace. Zloděje natočila kamera. Když policisté zjistili jeho totožnost a zavolali mu, zajíce jim přivezl na služebnu.

VIDEO: Muž unesl velikonočního zajíčka

Video
Video se připravuje ...

Muž unesl velikonočního zajíčka a hrozí mu vězení. „Byl jsem v tíživé situaci,“ kál se. Daniel Vitouš

Fotogalerie
8 fotografií