Incidentu předcházela hádka obou mužů, kteří v baru společně popíjeli. „Cizinec byl po slovní rozepři ostatními hosty vyvedený z baru. Do půl hodiny se ale vrátil zpět a po chvilce nožem zaútočil na místního muže,“ popsala policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Zraněnému poskytl hned po útoku první pomoc personál. Pak si jej převzali záchranáři. „Utrpěl bodnořezná zranění a předávali jsme jej na Emergency plzeňské fakultní nemocnice,“ popsal mluvčí záchranářů Martin Brejcha s tím, že zraněný byl při vědomí.

Útočník skončil v policejní cele. Případ si převzali kriminalisté a celou sobotu vyslýchali svědky útoku. Pak cizince obvinili. „Převzal si usnesení o zahájení trestního stíhání ze zvlášť závažného zločinu vražda ve stádiu pokusu,“ doplnila Ladmanová s tím, že vyšetřovatel bude pro Slováka požadovat vazbu.

V baru, kde k útoku došlo, nic podobného nepamatují. „To se u nás ještě nestalo, bývá tu klid,“ řekl barman. V lokalitě je ale několik ubytoven, kde bydlí jak Češi, tak zahraniční dělníci. Jen pár bloků odtud se na jedné z nich stala začátkem měsíce vražda. Mladý Rumun (18) tady ranou nožem do srdce zabil svého krajana (39), otce malé holčičky. Skončil ve vazbě, kde čeká na soud.

VIDEO: Bar, kde Slovák pobodal jednoho z hostů.