Na vyjížďku se Mirkovi přátelé svolávali prostřednictvím sociální sítě. „Pojďme uctít památku našeho spolužáka, kamaráda, přítele a bratra motorkáře, Míry S., ke kterému nebyl 31. 3. 2017 osud milostiv... Doprovoďme ho na jeho poslední cestě společnou projížďkou na motorkách,“ zněla pozvánka na spanilou jízdu.

Vyjíždělo se z karlovarského Horního nádraží, dále vedla cesta přes Ostrov na Podlesí, kde kamarádovi zapálili u pomníčku ozdobeném kolem z motorky a jeho fotografií svíčky. „Znal jsem Míru přes 13 let, byl to úžasný, věčně pozitivně naladěný kluk. Když jsme se o nehodě dozvěděli, jeli jsme se podívat, jestli je to opravdu on. Na motorce jezdil od šestnácti a letos už měl také najeto,“ vzpomínal Michal Pavelka (18).

Na mladého, tragicky zesnulého motorkáře vzpomínal i kamarád Jiří Čechman (24). „Mluvil jsem s ním dva dny před tou nehodou. Měl vyjeto pět nádrží. Miloval rychlost, ale zbytečně neriskoval. Ta zatáčka je nepřehledná, prostě byl ve špatnou chvíli na špatném místě,“ řekl.

Život mladého motocyklisty, který se v Podlesí na Karlovarsku střetl s osobním vozem, se po nehodě ani přes okamžitou pomoc svědků nepodařilo zachránit. Policisté nehodu ještě neuzavřeli.

„Budeš mi chybět, Míro, byl jsi ten nejoptimističtější kluk, co znám, plný elánu, pohody, vyrovnanosti... Moc rád bych se s tebou ještě alespoň jednou v tomhle životě projel, bohužel jsi odešel příliš mladý,“ napsal na Facebooku Mirkův kamarád.

„Taky doufám, že tam nahoře proháníš pořádný litrový CéBRo v zatáčkách, o kterých se nám tu ani nezdá. Tak pořádně trénuj, protože jednou se tam potkáme a provětráme ty naše mašiny, tak ať mi stačíš!“

Fotogalerie
13 fotografií