Vše prý začalo banální hádkou kvůli hračce syna Toníka (1). „Řekla jsem manželovi, ať ji přinese z venku. Začal nadávat, že musí všechno dělat on, a byli jsme v sobě,“ popisuje Martina Š. Vzájemná strkanice se ale zvrhla. Martina Š. vzala nůž a ohnala se po manželovi.

Zasáhla ho do paže nad loktem. „Nevím, jak se to stalo. On měl upito a napadl mě jako první. Ublížit jsem mu nechtěla, ale řekl, že odejde a vezme mi malého,“ vzpomíná žena. Ta má z předchozích vztahů další tři děti. S mužem a nejmladším synem bydlí v domě u svého bývalého partnera Romana R. (47).

S bodnou ránou v ruce si Antonín stopnul auto a odjel za babičkou do 7 km vzdáleného Černošína. „Objevil se s krvavou rukou ve dveřích. Zhrozila jsem se. Sice to nechtěl, ale zavolala jsem mu záchranku. Ta dorazila i s policií. Naložili ho do sanitky a odvezli do stodské nemocnice,“ popsala Alena D. 

Po ošetření muž z nemocnice zmizel a utekl k otci do Olbramova. „Nejdříve přišel sem domů, normálně jim z nemocnice utekl. Doktory zrovna nemusí a chtěl, aby ho ošetřil jeho táta,“ dodala Martina Š.  

Při útoku byl v domě i bývalý přítel Martiny Š. Roman R. „Martina je normální, ale poštěkali se s tím jejím a ona ho bodla. Když se napil, tak se někdy poprali. Nevím, možná na ni i žárlil,“ zamýšlí se Roman R.

Incident teď vyšetřují policisté. „Zahájili jsme úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ublížení na zdraví,“ řekla policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Fotogalerie
13 fotografií