Oba dva se také při akcích maskovali. „Jeden měl přetaženou pletenou čepici přes obličej a druhý měl přes tvář nějakou masku, pravděpodobně koženou,“ řekla policejní mluvčí Dagmar Brožová. Řádili na čerpacích stanicích v Hostouni, Bělé nad Radbuzou a ve Staňkově. Scénář byl vždy stejný. „Vypáčili víko od automatu, ze kterého odcizili finanční hotovost, a z místa odešli,“ uvedla Brožová s tím, že zloději kradli vždy mezi půl čtvrtou a půl pátou ráno.

Noha v sádře a berle

Poprvé zloději kradli na čerpací stanici v Hostouni 23. května. „K tankovacímu automatu přišli ve 4.44 hodin. Společně vypáčili víko od automatu, sebrali hotovost a zmizeli,“ uvedla Brožová. Za dvacet minut již kradli na čerpací stanici v Bělé nad Radbuzou. Sem přišli od vlakového nádraží, opět vypáčili dvířka od pokladny a utíkali zpět k nádraží.

Maskované postavy se pak objevili 3. června v 8.23 hodin ve Staňkově. „Jeden z nich měl na levé noze od kolene k chodidlu obvaz nebo sádru a měl při sobě francouzské hole. Zda se jednalo o zranění, či maskování, není zřejmé. Zloději pak odcizili finanční hotovost a opět odešli,“ řekla Brožová.

Obvázaný prst a stejné tenisky

K další krádeži došlo opět v Bělé nad Radbuzou, a to 29. června v 03:35 hodin. Tohoto vloupání se dopustil jeden maskovaný pachatel. Na levé ruce má pravděpodobně obvaz na jednom z prstů. Pachatel páčidlem vytrhl bezpečnostní kameru i s držákem ze zdi a následně vypáčil dvířka tankovacího automatu, sebral peníze a zmizel. Poslední zlodějna se odehrála 18. července ve 4.22 hodin opět v Bělé nad Radbuzou.

Opět dva pachatelé vypáčili dvířka od automatu. Tentokrát ale nic neodnesli, protože uvnitř nebyly žádné peníze. „Jeden z nich měl na nohou pantofle, které by mohly být shodné s těmi, které měl na nohou pachatel se zavázanou nohou při vloupání ve Staňkově,“ dodala Brožová s tím, že celkem zloději ukradli asi 100 tisíc korun.

Fotogalerie
7 fotografií