"Dnes v nočních hodinách oznámila dívka, že se po půlnoci náhle vzbudila a zjistila, že její rodiče mají blíže neurčené zdravotní problémy," uvedla policejní mluvčí Markéta Fialová.

Policejní hlídka z Třemošné i zasahující lékaři po vstupu do domu zjistili, že na chodbě je silně cítit plyn a detektory jim navíc indikovaly přítomnost oxidu uhelnatého. Čtyřiačtyřicetiletý muž nedokázal s hlídkou komunikovat, dvaačtyřicetiletá žena byla v bezvědomí. "Policisté a záchranáři hned dostali osoby pryč z domu do bezpečí, kde jim poskytli první pomoc," řekla mluvčí.

Poté byli všichni tři převezeni na jednotku intenzivní péče plzeňské fakultní nemocnice. "Muž a žena měli vážné problémy, skončili na emergency. Dívka pak na ambulanci dětské kliniky," uvedl mluvčí krajské záchranné služby Martin Brejcha.

Dívka zřejmě rodičům zachránila život. "Kdyby je nenašla, tak by se už asi neprobudili," uvedl jeden z lidí přítomných zásahu. Rodinný dům je nyní odvětráván.

"Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení a prověřují všechny okolnosti," uvedla Fialová. Zatím zjištěné skutečnosti nasvědčují tomu, že se spící lidé zřejmě nadýchali oxidu uhelnatého, který unikal vinou špatného spalování plynového kotle, ale na rozdíl od zemního plynu není cítit.

VIDEO: V Třebestovicích na Nymbursku zasahovali v noci v jednom z domů středočeští záchranáři poté, co jim byla nahlášena otrava z hub.

Video
Video se připravuje ...

V Třebestovicích na Nymbursku zasahovali v noci v jednom z domů středočeští záchranáři poté, co jim byla nahlášena otrava z hub. Aktu.cz