Rozsáhlá rekonstrukce Opavské ulice vadí většině řidičů. Neznámému zloději či partě zlodějů ale přišla vhod. Díky ní měli snadný přístup k pěti tunám železných rámů od kanálů. Byly vyzvednuty z  ulice Opavské v Ostravě-Porubě, na které probíhají stavební práce, a následně umístěny na travnatý pás,“ uvedla policistka Gabriela Pokorná.

 

Zloději tak měli rámy pěkně pohromadě.„Místo, kde byly odloženy, je volně přístupné,“ zdůvodnila Gabriela Pokorná. „Šlo o 25 kusů použitých kanálových rámů a 27 kusů kanálových roštů,“ dodala.

 

 

Vzhledem k velkému množství materiálu se dá předpokládat, že chmatáků bylo více. Zhruba pět tun železa nějak museli odvézt. „Pachatelé pravděpodobně užili k dopravě odcizených rámů například vůz typu dodávka, nákladní auto či automobil s přívěsným vozíkem,“ řekla policistka.

 

 

Policie doufá, že někdo krádež viděl a dokonce i natočil, stala se koncem minulého týdne. „Je možné, že projíždějící motoristé či další svědci disponují obrazovými záznamy z místa činu, kdy docházelo k nakládání odcizených věcí. Rámy také mohly být nabídnuty k prodeji,“ sdělila Pokorná.

 

 

„Žádáme svědky, aby nás kontaktovali na lince 158 nebo čísle 974 727 601,“ požádala veřejnost Gabriela Pokorná. Dodala, že škoda činí 25 tisíc korun.

 

VIDEO: Z ocelárny v Ostravě podle obžaloby ukradl 125 tun trubek! Provezl je celým Českem.