„Otevření Vyšší odborné školy je splněním dalšího cíle, kterým chceme do českého zdravotnictví přinést plnohodnotné a kvalitní zdravotníky,“ uvedl ředitel školy Vladimír Janus.

Vyšší odborná škola bude stejně jako střední škola sídlit v Ostravě-Koblově. „Díky návaznosti na zdravotnická zařízení škola realizuje nadstandardní praxi a současně je schopna nabídnout všem svým studentům pracovní uplatnění v průběhu i po ukončení studia,“ uvedla Lucie Drahošová ze společnosti Agel, která školu otevírá. Od roku 2017 společnost v krajském městě provozuje i Střední zdravotnickou školu.

Školné i stipendium

Na Střední zdravotnické škole studenti nehradí žádné poplatky, naopak mohou podle mluvčí získat prospěchové stipendium. Stejný princip bude fungovat i na vznikající Vyšší odborné škole, kde už však budou studenti platit školné. Jeho výše bude 2000 korun za pololetí.

Zájemci o studium se mohou hlásit do konce května. Podmínkou pro přijetí je maturitní zkouška a úspěšně zvládnuté přijímacího řízení, které se uskuteční na konci června.

VIDEO: Hlavní sestra ČR: Zdravotní sestry odcházejí ze zdravotnictví, i když jsme jim přidali.

Video
Video se připravuje ...

Hlavní sestra ČR: Zdravotní sestry odcházejí ze zdravotnictví, i když jsme jim přidali redakce Blesk