„Udělala se mi taková mlha před očima, a víc nevím nic,“ vypověděl u ostravského soudu na svou obhajobu Ladislav. Partneři byli opilí a zuřivě se hádali. Ladislav Lucii vytýkal, že ho jen „ždíme“ z peněz. „Když mě připravila o všechny peníze, chtěla se mě zbavit. Odejít ode mě,“ řekl.

„Křičel: Zabiju tě i sebe! Bodal poškozenou nožem do hrudi a napadl taktéž zasahující policisty. Nakonec i sám sebe nožem pořezal a bodnul,“ řekl žalobce Vít Legerský.

Podle žalobce Víta Legerského byl pár notně pod parou již od rána. V době útoku měli oba v sobě desítky piv a panáků pálenky.

Za pokus o vraždu ho soud ve čtvrtek odpoledne odsoudil na dlouhých 11 let vězení. „Ladislav K. byl shledán vinným a odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody v délce trvání 11 let. Rozsudek není pravomocný, státní zástupce i obžalovaný si ponechali lhůtu pro podání odvolání,“ potvrdila mluvčí ostravského krajského soudu Karin Kantorová.

Vztah plný alkoholu

Lucie nejdříve chodila s Ladislavovým známým, a když se rozešli, nabídl jí, aby zůstala bydlet u něj. Do přízemního bytu si ji nastěhoval vloni v březnu. „Tehdy to s ním začalo jít z kopce. Začal mohutně s Lucií pít,“ řekla po události Blesku sousedka z domu.

O 19 mladší partnerku si našel poté, co mu zemřela žena. „Moc tím trpěl. Asi proto si našel Lucii, aby mu partnerku nahradila. Tahala z něj ale jen peníze na své dluhy,“ myslí si sousedka.

Ladislav u soudu popsal, jak měl na začátku vztahu na účtu 90 tisíc. Na jeho konci už neměl ani korunu. „Byla furt načambaná. Bývala tak ožralá, že mě na tři metry nepoznala. Jak jsme spolu popili, hádali jsme se o peníze,“ popsal vztah Ladislav.

Lucii, která je jinak matkou tří dětí, které ale nemá v péči, podle svých slov podezíral z nevěry. „Pak mi na tom balkoně řekla, že když už nemám peníze, že ode mě odejde a odstěhuje se k mamince. To mě tak naštvalo, že jsem bouchnul pěstí do stěny. Pak už byla jen ta mlha – a víc si nepamatuji,“ dodal.