Osudné setkání mladičké studentky druhého ročníku hranické střední školy bezpečnosti a práva a jejího takřka o 20 let staršího přítele, otce dvou dětí, se odehrálo loni 4. března v ubytovně v Suchdole nad Odrou na Novojičínsku.

Dvojice se chtěla usmířit, opili se ale a pohádali. „Vzala jsem nůž a bodla mu ho do hrudníku. Řval, že jsem kr*va. Nůž měl v sobě. Nadával, že jsem ho bodla, chtěla jsem vyskočit z okna. Nakonec jsem mu ovázala ránu ručníkem,“ vypověděla Simona dříve u soudu.

Znásilnil ji v koupelně

Muži zasadila 13 ran dvěma noži. Rány mířily především do hrudi a krku. Jeden nůž měl zaražený až po čepel v hrudníku, druhý mu zůstal pod ohryzkem. Umírajícího si navíc natáčela na mobil. Policisté nalezli 18 fotografií a dva videozáznamy. Podle rozsudku šlo o vraždu spáchanou zvlášť surovým způsobem.

Nesourodá dvojice se seznámila v době, kdy dívka bydlela u své tety. Její rodiče se totiž rozváděli a ona trpěla psychickými problémy. „Václav byl tetin přítel, zamilovala jsem se do něj. Pak mě v koupelně znásilnil, vyšetřovala to policie. Spali jsme spolu třikrát,“ uvedla dívka.

Můžu zachránit alespoň svůj život, řekla

Dívka v úterý u soudu znovu uvedla, že všeho lituje. „Jeho život už zachránit nemůžu, ale můžu aspoň zachránit ten svůj,“ uvedla s pláčem.

Její obhájkyně požadovala nižší trest. „Soud nevzal v potaz, že v době spáchání skutku měla 18 let a čtyři měsíce, tedy že byla blízko věku mladistvým,“ uvedla.

Podle žalobce je ale trest přiměřený. „Udivující je, že bez nějakého razantního podnětu nastoupila agresivita takové razance, kdy pachatelka opakovaně dobíjí svého přítele, ke kterému má osobní vztah. Taková osoba je nebezpečná na svobodě právě pro tu agresivitu a nevyzpytatelnost,“ podotkl. Původně jí hrozilo až 20 let.

VIDEO: Maminka Filipa (†14), který se zabil kvůli homosexualitě: „Češi jsou stále nevstřícní.“