„Otočil jsem se a viděl, jak letí sklenice. Rozbila se mi o  hlavu,“ vypověděl Lukáš.

Není si prý ale jistý, zda ji hodil během noční rvačky deseti hostů baru právě Patrik. „Vím, že se tu házelo sklem. Že bych vzal sklenici do ruky a hodil? Na to si nepamatuji, byl jsem opilý,“ řekl soudu Patrik. Oba potvrdili, že je incident sblížil a že se z nich stali přátelé.

Popadl ze stolu půllitr o váze 700 gramů a hodil poškozenému do čela takovou razancí, až se sklenice rozbila. Způsobil mu tržnou ránu na čele, přičemž útok mohl způsobit mnohem vážnější zranění,“ popsal útok žalobce Vít Legerský.

Napomínal útočníka

K hromadné bitce došlo U Soba v Cihelní ulici tři hodiny po půlnoci 26. srpna roku 2017. „Vyřítili se z podniku dva chlapi. Začali kopat venku do cedule a dělali kravál. Pak otravovali u našeho stolu venku na zahrádce,“ popsal chvíle před útokem Lukáš.

On s kamarádem je nabádali, aby odešli. „Nejen že nevypadli, přeskočili zábradlí a šli na muže vedle u stolu, který se nás zastával. Padaly facky, jednoho jsem odstrčil,“ pokračoval. Potom už jen bezmocně zíral na přilétající půllitr.

„Sklenice se roztříštila o mou hlavu na tisíc kousků, tekla mi krev, odvezli mě do krnovské nemocnice a zašívali mi to. Jestli házel Patrik, to fakt nevím, on se mi i tak omluvil, že ho to mrzí a že byl opilý a nevěděl, co dělá,“ uvedl Lukáš.

Už budu hodný

Patrik jej následně vyhledal, a nabídnul mu bolestné ve výši 10 tisíc. „To se dělo tak rychle, že ani nevím, jak se to vlastně seběhlo. Vůbec ani nevím, kdo v té bitce byl zapojený. Jsem rád, že jsme to s Lukášem smazali. Už tolik nepiju, dávám pozor, udělám cokoliv, abych dal záruku, že už se nebude nic podobného opakovat,“ kál se Patrik. Soudce líčení odročil.