Největší komplikace již tradičně čekají na ostravské řidiče. Silničáři tam budou uzavírat most přes železniční trať. „V březnu se tu začne rekonstruovat a modernizovat Opavská ulice včetně mostu přes železniční trať ve Svinově za více než 117 milionů korun. Hotovo by mělo být koncem roku,“ řekl náměstek hejtmana pro dopravu a chytrý region Jakub Unucka (ODS).

Situace by snad neměla být tak kritická jako před sedmi lety. Silničáři zachovají v každém směru jeden pruh.

„Rekonstrukce mostu, který převádí Opavskou ulici přes železniční trať, nezasáhne tramvajovou dopravu po tramvajových mostech uprostřed mostního komplexu,“ dodal náměstek hejtmana pro finance a investice Jaroslav Kania (ANO).

Poruba bude jedno velké staveniště

Rekonstruovat se bude 2,2 kilometru silnice od křižovatky s ulicí 17. listopadu po křižovatku s Třebovickou ulicí a úsek na mostě přes železniční trať. Bude se kompletně opravovat vozovka, ve finále dostane nový asfaltobetonový koberec, který sníží hluk z dopravy," popsal investiční náměstek hejtmana Kania.

To ocení hlavně lidé, kteří bydlí v blízkosti této rušné komunikace. Zároveň se tu totiž nainstalují nové bezpečnostní prvky a povrch bude mít protismykovou úpravu.

Video
Video se připravuje ...

Náměstek hejtmana pro dopravu a chytrý region Jakub Unucka komentuje budoucí uzavírky silnic v Moravskoslezském kraji. Lukáš Havran, Blesk