Tragická nehoda se odehrála za silného deště předloni 6. srpna u Mostů u Jablunkova. Slovák, který měl před nehodou v kartě řidiče 29 záznamů a 16 z nich za rychlou jízdu, nezvládl řízení poté, co najel do kaluže, která se před ním prý nečekaně objevila.

V protisměru ve smyku narazil do škodovky. Luxusní audinou zabil Annu i Reginu, na mále měl i její bratříček Přemek (tehdy 12), který přežil, utrpěl však těžká zranění.

Udivení pozůstalí

Peter Č. poté musel k soudu do Frýdku-Místku. „Povolenou rychlost jsem neporušil. Vody na silnici jsem si nevšiml. Nestačil jsem zareagovat,“ hájil se tady Slovák.

Dostal „jen“ dva a půl roku s pětiletou podmínkou, a protože mu byl přidán i sedmiletý zákaz řízení, proti rozsudku se odvolal. A odvolala se i žaloba, která žádala nepodmíněný trest. Krajský soud však podmíněný trest včera potvrdil.

„Právě rychlost byla příčinou této dopravní nehody, krajský soud nemá pochyb, že to byl právě on, kdo nehodu zavinil. Avšak o hrubou nedbalost nešlo a polehčující okolností byla dosavadní bezúhonnost obžalovaného,“ udivila plačící pozůstalé v jednací síni svým výrokem soudkyně Jaroslava Miketová.

Bude dovolání?

Obžalovaný se z jednání omluvil a rozsudek si tak vyslechl pouze jeho obhájce René Gemmel. Ten, který žádal o úplné zproštění viny. „Zvážíme podání dovolání. Příčinou dopravní nehody byl zásah vyšší moci,“ stál si za svým advokát.