„Jednou z verzí je, že se jednalo o únik plynu. Toto podezření nám ale musí ještě potvrdit posudky soudních znalců, na které čekáme,“ uvedla mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková. Přiklání se ale k variantě, že za devastujícím výbuchem ve Hřbitovní ulici byl nahromaděný plyn.

Výbuch polovinu zděného dvojdomku zcela zdemoloval. Exploze poničila i druhou část stavby. Jejím obyvatelům radnice nabídla náhradní ubytování. „Rada města Český Těšín v úterý rozhodla o dočasném poskytnutí malometrážního bytu pro manžele, kteří v důsledku výbuchu domu ve Hřbitovní ulici přišli o střechu nad hlavou. Byt je připraven k okamžitému nastěhování,“ řekla mluvčí města Dorota Havlíková.

Manželé zatím nabídku nevyužili. „Jsou s nimi ale v kontaktu sociální pracovnice Městského úřadu v Českém Těšíně, které jim pomáhají vyřizovat finanční i hmotnou pomoc,“ řekla.

Jediný zraněný (60) – obyvatel domu – utrpěl vážné popáleniny. Jeho sousedé spekulovali, že důvodem výbuchu mohl být i jeho pokus o sebevraždu. Mnohokrát prý vykřikoval, že se zabije. „Ale taky se tu mluví o tom, že odebíral plyn načerno,“ řekl jeden z místních mužů.