Vláček podle výpovědi svědků při klesání začal najednou zrychlovat. Vyjel mimo komunikaci a havaroval. První dva vozy se převrátily. Záchranáři na místě ošetřili čtyři lidi. Je ale možné, že zraněných bude víc, podle policie pravděpodobně další lidé vyhledali ošetření později.

"Čtyřicetiletý muž a desetileté dítě byli zavaleni jedním z vozů, svědci události je vyprostili před příjezdem posádek. Oba byli při vědomí, zraněný muž si stěžoval na bolest v oblasti hrudníku, chlapec měl bouli na hlavě a udával bolest hlavy," informovala na Facebooku Zdravotnická záchranná služba Moravskoslezského kraje.

Zraněný muž i s dítětem byli převezeni do ostravské fakultní nemocnice. V péči tamních lékařů skončily i sedmadvacetiletá žena s povrchním zraněním v oblasti stehna a bérce a pětiletá holčička, která si stěžovala na bolest kotníku.

Sedmdesátiletý řidič vláčku uvedl, že soupravě selhaly brzdy. "Nyní zkoumáme, zda nehodu skutečně zavinila technická závada," uvedl mluvčí ostravské policie Richard Palát. Dodal, že policie případ kvalifikovala jako ublížení na zdraví z nedbalosti. Je ale možná, že jej překvalifikuje na obecné ohrožení z nedbalosti.

Fotogalerie
5 fotografií