„Pane soudce, bude to dlouhý,“ začal svou obhajobu Roman K. A měl pravdu. Z desítek stránek popsaných papírů četl dopodrobna svůj vykreslený život a začal u soužití se slečnou Nikolou. Ta společně se svým novým přítelem Dominikem měla právě drogové obchody sjednávat. Pašerákem ale nebyl Roman, nýbrž jeho další přítelkyně - prostitutka Daniela (40), kterou si podle obžaloby najal.

Ani po třech hodinách čtení se obžalovaný ovšem nedostal ještě ani k první drogové cestě! Přes námitky soudu, ať se dobere k jádru věci, číst nepřestal. Zasáhl totiž jeho obhájce s argumentem, že má právo se k obžalobě vyjádřit…

Z čeho taxikáře viní?

Daniela měla kokain v Kostarice spolykat a pak z těla vyloučit na hotelu v cílové destinaci v Londýně. Zatkli ji při druhé cestě z Kolumbie s téměř 2,5 kily naprosto čisté tvrdé drogy.

„Nemám s tím nic společné. Šokovalo mě, že Danielu sebrali kvůli kokainu. Asi měla dluhy, jako my všichni,“ tvrdil dále obžalovaný u soudu.

Kokain měla pašovat za odměnu, přičemž adresy a kontakty měla obstarávat právě Romanova bývalá přítelkyně Nikola a její druh Dominik. „Byl jsem z toho jejího zatčení jako opařený. Žádné obchody s drogami jsem neorganizoval,“ dodal.

Zisk z kokainu měl jít do statisíců korun. Daniela je stále zatčená ve Velké Británii, Nikola a Dominik už byli odsouzeni v jiném procesu.