Nedostatky zjistil úřad i u evidování tržeb za ubytování ve stanových městečcích. „Díky festivalu ale také deset registrovaných prodejců, kterým hrozila exekuce, zaplatilo úřadu své dluhy,“ sdělila mluvčí úřadu Petra Homolová a dodala:

„Všichni oslovení dlužníci z Moravskoslezského kraje využili šance vyhnout se exekuci na festivalu a dluh vůči finančnímu úřadu uhradili před započetím festivalu, nebo činili v této věci jiné potřebné úkony vůči finančnímu úřadu.“

Zabavili celou tržbu

Přesto úřad přímo na festivalu jednu exekuci provedl. Šlo o dlužníka se sídlem ve Středočeském kraji. „Zajištěná tržba z prodeje zboží ve výši 26 000 korun pokryla celý nedoplatek tohoto dlužníka,“ uvedla Homolová.

Úředníci zkontrolovali na festivalu 48 prodejců. U jedenácti zjistili závady. Na místě uložili devět pokut celkem za 42 tisíc korun, ve dvou případech čeká prodejce přestupkové řízení.

„Čtyři kontrolní šetření stanových městeček vyústila v uložení dvou pokut v celkové výši 11 tisíc korun. Pokuty byly ubytovatelům i prodejcům ukládány především za porušení povinnosti zaslat datovou zprávou údaje o evidované tržbě na daňový portál správce daně a za nevystavení účtenky s povinnými údaji," uvedla Homolová.

Pokuty i od hygieniků

Stánky na Colours prověřovali také krajští hygienici. Prověřili 50 stánků s různým sortimentem a nedostatky odhalili u sedmi prodejců. Rozdali pokuty za 25 tisíc korun. Celkově ale hygienici úroveň stravování při letošním ročníku festivalu hodnotili pozitivně.

VIDEO: Andrej Babiš komentuje změny v EET.