Před několika nedělemi měl oslovit malou holčičku v Havířově-Podlesí neznámý muž, popisem velice nápadně podobný útočníkovi z Ostravy.

„Bylo to v květnu. Nějaký muž začal obtěžovat mou desetiletou dceru a její kamarádku na hřišti. Probíhalo to slovně, měl nevhodné dvousmyslné narážky Nedošlo ke kontaktu,“ popisoval Blesk.cz tatínek, který si nepřál zveřejnit svou identitu. „Dcera utekla a doma to hned řekla manželce,“ dodal.

Když nyní po nedělním znásilnění osmileté holčičky v Ostravě slyšel popis pravděpodobného pachatele, úplně se vyděsil. „Ten popis byl víceméně jako přes kopírák. Třicetiletý muž, 175 cm, zrzek s vousem, možná tetování na pravé ruce. Ten popis sedí do puntíku,“ podotkl.

Policie nechce případ kvůli nízkému věku oběti vůbec komentovat. „Nadále prověřujeme okolnosti celé události, která se odehrála o víkendu v Ostravě. Žádné konkrétní okolnosti, které případ provázejí, nelze s ohledem na platnou zákonnou normu potvrdit, ani vyvrátit,“ uvedla mluvčí policie Soňa Štětínská.

Stejně tajemně se vyjádřila i k havířovskému případu: „Nelze potvrdit ani vyloučit, zda obě záležitosti mají jakoukoliv spojitost.“

VIDEO: Maminka znásilněné holčičky i samotná holčička řekly, co se v neděli 22. července odpoledne v Ostravě stalo.

Video
Video se připravuje ...

Maminka znásilněné holčičky a samotná holčička Karel Janeček

Fotogalerie
13 fotografií