Poprvé napadl agresor penzistu v květnu. „Podezřelý měl využít situace, kdy senior stál sehnutý k zemi. Oběti měl přetáhnout přes hlavu oděv a požadovat vydání peněz. Nato měl poškozeného udeřit, povalit na zem, škrtit jej oděvem a prohledat mu kapsy,“ uvedla mluvčí ostravské policie Gabriela Pokorná. Stařec utrpěl zranění, která musel ošetřit lékař a týden se z nich zotavoval!

O desítky let mladší agresor si po dvou měsících vybral seniora jako lehkou kořist znovu. I tentokrát ho napadl stejným způsobem. „Oběť se bránila, i přesto se však mělo podezřelému podařit zmocnit se věcí poškozeného, jako byly doklady, finance a telefon,“ doplnila Pokorná. Škodu senior vyčíslil na pět tisíc.

Neschovalo ho křoví ani noc

Nevycválaný agresor pak z místa utekl. „Byli povoláni policejní kynologové se psy. Pes Ryky vypracoval stopu a po několika stovkách metrů označil štěkotem ve vzrostlém křoví ukrytou osobu. Druhý pes Argo štěkotem označil v terénu ukryté věci,“ popsala mluvčí. Lupič marně sázel na to, že se pod rouškou noci skryje v nepřehledném terénu.

„Podezřelý měl u sebe ještě finance pocházející z trestné činnosti. Při telefonátu kriminalisty na číslo odcizeného mobilního telefonu poškozeného se rozezněl telefon v rukou podezřelé osoby,“ dodala Pokorná.

Muži zákona už předem věděli, pro koho si jdou. Po květnovém přepadení totiž lupič na místě nechal čepici s DNA. Její vzorek při srovnání se vzorkem z databáze označil pachatele. Policie pro něj chce vazbu.

VIDEO: Čeští kynologové v Gruzii.

Video
Video se připravuje ...

Čeští kynologové v Gruzii Česká rozvojová agentura