Cizích peněz se zachtělo muži v pondělí odpoledne. „Podezřelý muž měl využít nepřítomnosti své sousedky v jejím bytě a přes přízemní otevřené okno měl k ní vniknout,“ potvrdila mluvčí policie Eva Michalíková.

V bytě chvíli hledal a byl úspěšný. Našel 33 tisíc! Jenže v tom slyšel, jak se sousedka vrací. „Muž reagoval rychle a z okna vyskočil,“ dodala Michalíková.

Když žena zjistila, že měla nezvanou návštěvu, volala policii. Než muži zákona přijeli, ale nelenila. Sama se pustila do hledání. „Peníze našla pod dřevěným špalkem,“ upřesnila mluvčí.

Soused-lupič ale rozhodně nečekal, že si pro něj policisté přijdou, a zmizel. „Na základě místní a osobní znalosti policisté muže rychle našli. Podezřelý se k činu následující den doznal a za své jednání mu nyní hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta,“ zakončila Michalíková.

VIDEO: K důchodkyni (67) se před časem vloupal zloděj a řval na ni, že ji zabije. Žena jednou máchla nožem a zabila ho sama ještě před příjezdem policie. Čin byl vyhodnocený jako nutná sebeobrana.