Jedna z největších hudebních akcí v republice, které se v loňském roce zúčastnilo více než 46 tisíc lidí, se blíží. Za necelý měsíc startuje multižánrový festival Colours of Ostrava a už pošestnácté se od 18. do 22. července promění Dolní oblast Vítkovice na fenomenální prostor plný hudby, zábavy a umění.

Žádné fronty a lepší organizace

Colours of Ostrava bude letos obohacena pořádnými novinkami. První, a nejspíš nejdůležitější novinkou, je dvakrát větší vstupní brána. V loňském roce byla příliš malá, tvořily se hodinové fronty a lidé v nich kolabovali.

Bude také možné vyměnit vstupenku za festivalovou pásku už v Brně nebo Praze. Není tedy třeba čekat až na příjezd do Ostravy.

Video
Video se připravuje ...

Loni se nad areálem prohnala bouřka. Nikomu nevadila. Soňa Molatová

Autobus za dvacku

Vylepšení se dočkala i doprava. Nejen že z Prahy vyjede do Ostravy a zpět speciální vlak, ale také budou zprovozněny noční linky autobusů do všech koutů Severní Moravy za pouhou dvacetikorunu.

Ti, kteří budou chtít jezdit hromadnou dopravou, pak mohou zakoupit festivalovou jízdenku za 220 korun. Zoufat ale nemusí ani ti, kteří budou chtít přijet autem. Sice letos nezaparkují vedle areálu, ale za to bude 1500 míst uvolněno na parkovišti vedle městského stadionu a hokejové haly ve Vítkovicích. Parkovné na den bude stát 50 korun.

Kdo vystoupí?

Vystoupí na 80 zahraničních a 61 českých a slovenských kapel a hudebníků. Největšími taháky letošního ročníku jsou bezesporu Pharell Williams se svou skupinou N.E.R.D., Britka drtící rádiové hitparády Jessie J nebo osminásobný držitel grammy Ziggy Marley, syn legendárního Boba Marleyho. 

Nouze ale nebude ani o zajímavé české interprety. Představí se Lenny, dcera Lenky Filipové, známý pražský rapper Ektor, MIG 21, Vojtěch Dyk, Marpo&TroubleGang, Malalata…

Více o programu Colours of Ostrava najdete ZDE

Fotogalerie
21 fotografií