Jako první se do honičky s mrštným australským tvorem pustili hasiči z Frýdku-Místku a dva policisté. Hopík jim svůj kožich ale rozhodně nechtěl nechat zadarmo. Snažil se nenápadně uniknout mezerou mezi plotem a rojnicí hasičů. Postupně tak do dolu přijely další jednotky, celkem patnáct profesionálních a dobrovolných hasičů.

„Půlhodinové nahánění v areálu bývalého Dolu Paskov kolem místy zchátralého plotu zakončil jeden z profesionálních hasičů elegantní šipkou a klokan Hopík skončil nezraněn v jeho náručí,“ potvrdil kuriózní zásah mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Současně s odchytem klokana bylo také důležité zjistit i to, odkud přihopkal. „Po chvíli pátrání bylo zjištěno, že Hopík patří majitelce z nedalekého Vratimova, která dostatečně nedovřela vrátka do ohrady,“ pokračoval Kůdela.

Nepozorná majitelka si pro svého chráněnce do Paskova přijela. „Opatrně jsme svázali k sobě nohy Hopíka, zabalili do sítě a v osobním automobilu majitelky jej jeden z hasičů převezl na klíně až do jeho domova,“ zakončil mluvčí.

VIDEO: Pes uvízl hlavou v plastové rouře. Strážníci jej zachránili.

Fotogalerie
9 fotografií