Ve Výškovické ulici se pracuje na dvou mostech již od května. Jsou staré a v kritickém stavu. Jeden z nich půjde tento víkend dolů. Kvůli tomu omezí ulici Rudnou, a řidiči tak budou muset úsek o víkendu objíždět. 

Uzávěra začne v pátek ve 21 hodin a skončí v pondělí v pět hodin ráno. „Pracovat se tady bude i v noci, aby se vše stihlo udělat během víkendu, kdy je hustota provozu menší," slíbil náměstek hejtmana Jakub Unucka.

S komplikacemi ale musí počítat i cestující hromadnou dopravou. Výluka se totiž týká linky č. 2 a 7. Tramvaje tak pojedou odklonem kolem městského stadionu a vlakového nádraží ve Vítkovicích. Po původních trasách bude jezdit náhradní autobusová doprava.

Video
Video se připravuje ...

Ostravský most v kritickém stavu lehne o víkendu k zemi. Blesk.cz/Karel Dostál

Příští víkend, další most

Omezení ve Výškovické ulici nastanou i v příštím víkendu, kdy se začne rozebírat středové pole druhého mostu. Ten vede nad takzvanou Polaneckou spojkou, tedy železnicí mezi Svinovem a Vítkovicemi.

Stavba v této lokalitě má trvat až do jara 2020. Náklady na rekonstrukci jsou zhruba 328 milionů a skoro všechny jsou z evropských peněz.