Jízda na hoverboardu je těžká i pro zdatného jedince, natož pro seniora. Přesto muž seniorského věku v Ostravě ukázal světu, že věk nehraje roli. Na elektricky poháněném "balančním prkně" se vydal na procházku společně se ženou, které měla nordich walking hole.

„Jaro je tu, nedělejte si žádné bloky a žijte naplno v každém věku!,“ přidal fotku s pozitivní náladou na facebook Tomáš V., který fotku rovněž vyfotil.

Pozitivní reakce ostatních uživatelů následně na sebe nenechaly čekat. „Ty jo tak to je borec! Já bych se na tom vysekala,“ obdivovala seniora na facebooku Domiš. „Ideální věc, když jde člověk z hospody a nemůže už moc chodit," ocenil výhody speciálního prostředku pro staré lidi člen skupina Ostrava Jan.

Co je hoverboard?

Je to balanční deska určená k dopravě. Dvě kolečka jsou poháneny elektromotorkem. V podobě, kterou použil důchodce na fotografii, byl stroj vynalezen až v roce 2013. Jako fiktivní levitační deska je ale známa z sci-fi filmů již ze 60. let.

VIDEO: Začít se dá kdykoliv. Senioři se učí bojový systém Krav Maga: „Protože se v metru bojím,“ říká Jana (80).

Video
Video se připravuje ...

Senioři se učí bojový systém Krav Maga: „Protože se v metru bojím,“ říká Jana (80) Andrea Ulagová, Aleš Brunclík, hudebnibanka.cz